LIHA ON VAJALIK!

Vastupidiselt küllaltki levinud arusaamale ei koosne viinerid ainult jahust ja rasvast. Näiteks Vinku viinerites on sea- ja veiseliha kokku 60 protsenti!

Söö nii loomset kui ka taimset toitu! Kõige parem vahekord oleks 80% taimset ja 20% loomset päritolu toitu.

Loomne toit on asendamatu

Loomset päritolu toit on inimesele lausa vajalik, sest meie organism ei suuda ise toota mitmeid olulisi toitaineid, nagu näiteks asendamatud aminohapped, mineraalained ja vinamiinid. Kõiki neid peame saama toidust.

Taimne toit on oluline süsivesikute, kiudainete, vitamiinide ning ka mõnede mineraalainete ja mikroelementide allikas. Kuid asendamatud aminohapped saame kätte hoopis loomset päritolu täisväärtuslikust valgust, mida leidub kanamunades, piimas ja piimatoodetes (juust, jogurt, kohupiim) ning lihas.

Lihast ja lihasaadustest saame kõige paremini kätte raua ning piimast ja piimatoodetest kaltsiumi. Rauda ja kaltsiumit leidub siiski ka taimses toidus, kuid nende imendumine sealt on tunduvalt halvem.

Kui toit ei sisalda üldse liha, jääb meil vajaka valgust, rauast, energiast, B12-vitamiinist, asendamatusest rasvahapetest ja tsingist.

© 2009 Rakvere Lihakombinaat AS
Vinku on Rakvere Lihakombinaadi registreeritud kaubamärk.